Praktische informatie

Nee, er zijn geen brevetten vereist. We leren je varen voor je vertrekt (wees dus op tijd aanwezig!) Het varen gaat eenvoudig en je hebt het zeer snel onder de knie.

We hebben sloepen tot max. 8 of max. 12 personen.
Uiteraard kan je steeds met minder personen varen (we raden dit aan indien je langer vaart of comfortabel wil zitten) Ben je slechts met 2, dan scoor je zeker bij dit romantisch uitje 🙂

BELANGRIJK! Het maximuum aantal personen mag niet overschreden worden, ook niet als het om een baby of kinderen gaat.

Er kan tot 48u op voorhand geannuleerd worden zodat deze vrij gekomen plaats terug in de verhuur kan.
Dit kan enkel via mail met vermelding van het reservatienummer of de naam en huidige reservatiedatum van de boeker.
Je ontvangt van ons een online waardebon van het totaal betaalde bedrag. We storten geen bedragen terug.
Je kan online zelf een nieuwe boeking maken, OPGELET enkel binnen hetzelfde vaarseizoen (welk loopt van 1 april tot 15 oktober).
Jouw reservatie kan slechts 1x verplaatst worden. Indien er niet tijdig geannuleerd wordt, zal het bedrag ook niet hergebruikt, teruggegeven of teruggestort worden.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden

Hierover hoef je jou geen zorgen te maken! Brandstof is in de prijs inbegrepen en wij zorgen dat er steeds genoeg brandstof aanwezig is bij aanvang van de tocht.

De vaartuigen hebben een hoge boord en in de kuip kunnen ze vrij rondlopen. Kinder reddingsvestjes zijn verplicht en worden steeds meegegeven. Het is verboden te zwemmen in de Leie en het centrum van Gent.
OPGELET, vooraan op de neus van de sloep gaan zitten is levensgevaarlijk!

Vanaf de leeftijd van 22 jaar mag je een sloep huren.

Binnen een dagtraject kan je enkel de sluis aan de Reep (centrum Gent) tegen komen. Het is verboden om deze zonder ervaring en als huurder te nemen.

De meeste sloepen hebben een teakvloer, fijne hakken zijn dus niet aangeraden. Eens je vaart krijg je een briesje over je heen, de ene dag is dit verfrissend, de andere dag is een extra kledingstuk handig. Alle sloepen hebben een half overkapbare kap, hierdoor ben je deels beschermd tegen regen, wind en hevige zon. In de zomer is badkledij ook toegelaten, mits bescherming van de kussens tegen zweet en zonnecrème. Het is echter verboden om te zwemmen in de Leie en het centrum van Gent.

Bij een typisch belgisch buitje of wind gaat de verhuur steeds door.
Alle sloepen zijn half overkapbaar, hierdoor ben je deels beschermd tegen regen, wind en hevige zon. Je kan tot 48u ervoor jouw reservatie verplaatsen. Bekijk de vraag: Kan ik mijn reservatie annuleren?

Er worden geen huisdieren toegelaten, omwille van de kussens die vrij statisch zijn en waar de haren in blijven kleven. Voor blindengeleidehonden maken we hier een uitzondering voor.

Voor een nog aangenamere dag te beleven is het nuttigen van eigen drank en een hapje toegelaten. De bestuurder van de sloep dient nuchter te zijn, er is vaak controle op het water. Afval kan niet achter gelaten worden en wordt door de huurder meegenomen. In elke sloep is een schoonmaakset voorzien en deze wordt even netjes afgeleverd zoals vertrokken, indien niet zal een kuistoeslag afgehouden worden van de waarborg.

Een waardebon koop je hier eenvoudig online aan. Wens je een cadeauverpaking stuur ons dan een mailtje, dan verzenden we dit zo snel mogelijk. De waarde van de bon kies je zelf en blijft 1 jaar geldig. Een vaarseizoen loopt van 1 april tem 15 oktober.

Een waardebon kan niet verlengd worden en dient in 1 keer opgenomen te worden. We betalen geen waardebonnen of delen van een waardebon terug.